Hungrig
Den här lasagnen ska jag testa til helgen, visst låter det gott?
Lyxig lasagne med lövbiff, 4 portioner
200 g strimlad lövbiff, smör till stekning, 2 msk finhackad lök, 2 skivade vitlöksklyftor, 1 liten aubergine i mindre bitar, 1/2 paprika i strimlor, salt, peppar, 6 lasagneplattor
Svampsås: 200 g champinjoner, smör till stekning, 2 dl grädde, 1 dl vitt vin, 1 msk fransk senap, salt, malen vitpeppar
Sallad: 1 kruka rucolasallad, ca 1 dl finstrimlad purjolök, 1 msk olivolja, malen svartpeppar
Garnering: färska finhackade basilikablad
Gör så här:
Börja med såsen: Dela svampen i kvartar och fräs dem lätt i en klick smör. Tillsätt grädden, vinet och senapen. Låt koka till en krämig konsistens. Smaksätt med salt och malen vitpeppar. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och fräs köttet på hög värme tills den fått fin färg. Sänk värmen och tillsätt lök och grönsakerna. Låt puttra med i någon minut. Salta och peppra. Koka upp 2 liter lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i lasagneplattorna, en i sänder, och koka tills de blir mjuka. Se till att de inte klibbar ihop. Ta upp plattorna med en slev och lägg på en handduk. Dela dem på mitten med en vass kniv. Blanda ingredienserna till salladen i en bunke. Varva lasagneplattorna med köttröran och nästan all svampsås och toppa med lite sallad. Strö rikligt med finhackad basilika över anrättningen och servera med rucolasalladen.
Det lät supergott